Huurbevriezing

Geplaatst op: 12 februari 2021

Alle huren in de sociale sector worden in 2021 niet verhoogd. De jaarlijkse huurverhoging per 1 juli van dit jaar komt te vervallen.

De huren mogen nog wel worden verhoogd bij mutatie (harmonisatie) en bij verduurzaming. In het laatste geval is wel instemming van huurders nodig.

Voor onze huurders betekent dit een meevaller. Voordat het besluit werd genomen was het uitgangspunt dat de huren met inflatie (1,4%) mochten stijgen.

De corporaties worden door het kabinet gecompenseerd via de verhuurderheffing. Het verlies aan huurinkomsten zou anders wellicht ten kosten gaan van hoognodige investeringen in bijvoorbeeld nieuwbouw en verduurzaming.