Valse e-mails en sms van woningnet

Geplaatst op: 30 september 2020

Er worden sms-berichten en e-mails verzonden door een onbekende partij die zich voordoet als WoningNet. In het bericht staat dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen.

Volgens het bericht kunt u de betaling doen door op de link in de tekst te klikken. De onbekende partij die de berichten verstuurt, wil via de link toegang krijgen tot uw bankrekening.

Klik dus niet op de link en blokkeer de afzender en/of zet deze op de zwarte lijst.

Heeft u toch op de link geklikt?
Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting.
Doe aangifte bij de politie.
Op de website van de Fraudehelpdesk lees u welke stappen u nog meer kunt ondernemen.
Meer informatie over deze oplichting via sms en e-mail leest u op huiswaarts.nu.