Huurbevriezing of -verlaging

In sommige gevallen komt u in aanmerking voor huurbevriezing of zelfs huurverlaging. Dit hangt af van de verhouding van uw inkomen ten opzichte van uw huurprijs.

Voor uw inkomen telt u de gezamenlijke belastbare jaarinkomens, van alle leden van het huishouden ouder dan 18 jaar, bij elkaar. U gebruikt hiervoor de verklaring geregistreerd inkomen van de belastingdienst. Voor de huurprijs houdt u de netto huurprijs aan.

Huurbevriezing kan worden aangevraagd in de bezwaarperiode voor de jaarlijkse huurverhoging. Dat is van 1 mei tot 1 juli. Bij toekenning wordt de huurprijs per 1 juli bevroren (huurverhoging van 0%).
Huurverlaging kan gedurende het hele jaar aangevraagd worden. Bij toekenning wordt de huurprijs verlaagd op de 1e van de maand waarin de corporatie het verzoek heeft ontvangen.

Vul de vragen hieronder in om te zien of u in aanmerking komt. Komt u in aanmerking, vul dan het aanvraagformulier in.

Huurbevriezing of -verlaging?

Als u in aanmerking komt, kunt u een verzoek doen door het formulier in te vullen.

Vul het formulier in